NADAL IRLANDÈS: COM CELEBREN A IRLANDA LES FESTES NADALENQUES?

És fascinant com una mateixa festa pot tenir tantes diferències arreu del món. L’Aoife, la nostra professora de Juniors, Teens i Adults ens ha explicat algunes curiositats. A Irlanda hi ha com a costum anar a l’església la nit abans del dia de Nadal o el mateix dia de Nadal, on es troben amb amics i família, és la seva manera de celebrar “Nochebuena”. A les grans ciutats d’Irlanda com Dublín, Cork o Galway, a finals de novembre es munten mercats de Nadal, són petits establiments que venen xocolata calenta o vi.

Una tradició que ens sembla molt curiosa i és molt llunyana a les nostres, és que el matí del dia de Nadal, després d’esmorzar, molts irlandesos i irlandeses se’n van a nedar al mar. Ho fan per guanyar diners per donar a hospitals infantils i a altres actes de caritat.

Els irlandesos comencen a posar les decoracions el dia 8 de desembre, que és el dia de la Immaculada Concepció. Potser vosaltres no ho sabíeu, però a Espanya també es posen oficialment les decoracions aquest dia. Per tant, tenim una tradició comuna amb Irlanda.

D’altra banda, totes les decoracions es treuen el dia 6 de gener, i això s’anomena “Nollaig na mBan”. Respecte al menjar, allà és típic menjar gall d’indi farcit, pernil, patates, cols de Brussel·les, entre d’altres. Per beure, els adults beuen cafè amb Baileys i crema, i altres begudes alcohòliques.

Aquestes són algunes tradicions que ens ha explicat l’Aofie sobre el seu país. Si en vols saber més, estigues atent/a a les nostres xarxes socials i a la web!

Entrades recents

SUMMER CAMP LONDRES

Us presentem el SUMMER CAMP LONDRES per a joves de 11 a 17 anys! Dates: 03 al 10 de Juliol

NOVA PÀGINA WEB!

Estem emocionats d’anunciar el llançament de la nostra nova pàgina web! 🚀🌟 Visita www.puntdepartida.cat per descobrir tot el que tenim